top of page

En Popüler 5 K-drama: Kore'ye Açılan Bir Pencere!

K-dramaları olarak da bilinen Kore dramaları, son yıllarda dünya çapında giderek daha popüler hale geldi. Genellikle romantizm, komedi ve dramanın bir karışımını içeren bu dramalar, Güney Kore'nin kültürüne ve günlük yaşamına bir bakış sunuyor. Birçok K-draması, iç açıcı hikayeleri, dinamik karakterleri ve oyunculardan ve aktrislerden gelen güçlü performanslarıyla izleyicileri büyüledi. Peki bugün izleyebileceğiniz en güzel hangi K-dramalar var? Hadi beraber inceleyelim.


1. Crash Landing on You: "Yamaç paraşütü yaparken askerden arındırılmış bölgenin Kuzey Kore tarafına çarpan ve Kuzey Koreli bir subaya aşık olan Güney Koreli bir mirasçı hakkında romantik bir komedi-drama dizisi." İlginç karakterleri ve komik havası ile sizi günlerce eğlendirebilecek bir K-drama dizisi olan Crash Landing on You, etkileyici oyuncuları ile de sizin için iyi bir başlangıç olacaktır.


2. Itaewon Class: "Babasının ölümüne neden olan şirketten intikam almak isteyen ve Seul'ün popüler bir mahallesi olan Itaewon'da kendi işini kuran bir adam hakkında bir drama dizisi." Bu dizi de dramdan komediye bütün her şey var! Ne zaman daha iyi olamaz dediğiniz anda bir kendini bir üst diziye taşıyan etkileyici bir dizi.


3. Hotel Del Luna: "Hayaletler için bir otelin CEO'su olan bir kadın ve yeni genel müdürü, hayaletleri görebilen bir adam hakkında fantastik bir drama dizisi." Daha çok fantastik bir dizi izlemek isteyenler için mükemmel bir seçim olacak Hotel Del Luna. Komik ve aynı zamanda duygusal bir dizi. Ayrıca K-pop yıldızı I.U. nun başrolde olması da etkileyici.


4. King: Eternal Monarch: "Modern dünyadan bir dedektife aşık olan paralel bir dünyanın kralı hakkında fantastik-romantik bir drama dizisi." Renkli karakterleri ve ayrıntılı dünyası ile izleyicilerini ilk saniyeden başka bir dünyaya sürekleyen bir dizi.


5. Signal: "Geçmişte bir dedektiften telsiz aracılığıyla yardım alan ve uzun süredir çözülmemiş suçları çözen, şimdiki zamanda bir dedektifle ilgili bir suç-gerilim drama dizisi." Listemizdeki diğer dizilerin aksine biraz daha yetişkin bir kitleye hitap edebilecek son derece üzücü ama aynı zamanda sürükleyici bir dizi.


İlginç temaları, çekici ortamları ve karakterleri ile K-drama'lar farklı geçmişlerden ve kültürlerden hayranları çekmeyi başardılar. Biz 2023 yılında en çok ilgi çeken 5 K-drama'yı sizin için sıraladık. Siz de bize en sevdiğiniz K-dramaları yazmayı unutmayın!

Comments


bottom of page